Red Bull Content Pool

Breaking News

Verrassend: F1-teams stemden vandaag tóch niet over nieuwe puntentelling

Verrassend: F1-teams stemden vandaag tóch niet over nieuwe puntentelling

25 april - 17:01
1

De puntentelling in de Formule 1 blijft voorlopig zoals hij is. Donderdag kwam de F1 Commission bijeen om over een voorstel te praten voor een nieuwe puntentelling waarbij ook de elfde en twaalfde plaats recht zou geven op punten. Overeengekomen werd dat er meer onderzoek nodig is voordat er een definitief oordeel geveld kan worden.

In het nieuwe voorstel dat op tafel ligt zijn ook P11 en P12 goed zijn voor punten. De nummers 1 tot en met 7 van een Grand Prix zouden evenveel punten scoren als zij momenteel doen, respectievelijk 25, 18, 15, 12, 10, 8 en 6. Vanaf plek nummer 8 moet er een en ander veranderd worden, maar pas bij de volgende F1 Commission-meeting in juli gaat daar over besloten worden.

'De leden van de F1 Commission bespraken een voorstel voor veranderingen in de verdeling van kampioenschapspunten, zoals beschreven in artikel 6.4 en 6.5 van het sportief reglement. Er werd afgesproken dat de voorgestelde wijzigingen verder geanalyseerd moesten worden met het oog op een voorstel voor de vergadering van de F1 Commission in juli', luidt het statement.

Kleine teams moeten geduld hebben

Daarmee worden de kleinere teams in de Formule 1 in de wachtkamer gezet. Zij spraken voorafgaand aan de vergadering de vurige wens uit om de puntentelling te wijzigen, omdat zij voor hun gevoel nu vaak racen zonder enige kans op punten. Dat blijft dus in ieder geval de komende maanden het geval.

De helft van de Formule 1-grid pakte samen in vijf Grands Prix en een sprintrace slechts 12 punten. En dat terwijl er al 546 punten verdeeld zijn. Visa Cash App RB en Haas F1 pakten wel al wat punten, Williams, Alpine en Stake F1 nog niet.