Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Voormalig F1-teambaas voorspelt toekomst Verstappen: "Gekste transfermarkt ooit"

Max Verstappen wordt in verband gebracht met een vertrek bij Red Bull nu Mercedes op de handtekening van de Nederlander aast. Otmar Szafnauer, voormalig teambaas van Aston Martin en Alpine, vraagt zich af waarom Verstappen dat zou doen in 2025.

Verstappen Miami
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er wordt de laatste tijd veel gesproken over de toekomst van Max Verstappen. In de afgelopen maanden ontstond er speculatie dat Verstappen Red Bull zou kunnen verlaten wegens een machtsstrijd tussen de Thaise en Oostenrijkse eigenaren. De Nederlander wordt in verband gebracht met een overstap naar Mercedes, mede omdat teambaas Toto Wolff publiekelijk aangegeven heeft dat hij maar wat graag Verstappen wil vastleggen.

De suggesties van een breuk tussen Red Bull en Verstappen volgen te midden van een sterke periode op het circuit. De 26-jarige Verstappen ligt op koers om dit jaar zijn vierde titel met het team te veroveren. Otmar Szafnauer, voormalig teambaas van Aston Martin en Alpine, vertelt in een gloednieuwe podcast van RacingNews365 dat Verstappen in 2025 gewoon op zijn plekje zou moeten blijven zitten.

"Ik gok, ik spreek niet met kennis, maar ik zou als ik Christian Horner was er alles aan doen om Verstappen te behouden", stelt Szafnauer. "Hij is geweldig. We hebben geluk dat iemand als Max racet terwijl wij erbij betrokken zijn. Als ik Max was, zou ik altijd bij Red Bull blijven als ze op het huidige niveau blijven presteren. Voor 2025 heb je de Honda-motor en afgezien van het vertrek van Adrian Newey, blijft alles hetzelfde. Je hebt een goed chassis en de reglementen veranderen niet, waarom zou je dan weggaan?"

2026

Szafnauer vindt het aannemelijker dat Verstappen overstapt voor 2026. Coureurs zijn hun toekomstplan al aan het uitstippelen, want in 2026 worden er nieuwe aerodynamische en technische reglementen ingevoerd. Dat wordt de eerste reglementswijziging die Red Bull zonder Newey moet invullen en de pikorde zou kunnen verschuiven.

"2026 wordt een grote verandering en niemand weet wat er gaat gebeuren", vertelt Szafnauer. "De motor verandert ook, niemand weet er iets van. Je moet dus gokken wat het beste plekje is, maar ik zou als Verstappen in 2025 dus blijven bij Red Bull."

Dit jaar kwam Silly Season wel ontzettend vroeg op gang, want Lewis Hamilton maakte in februari al bekend dat hij in 2025 naar Ferrari verkast. Szafnauer erkent dat hij nog nooit zo'n knotsgekke transfermarkt heeft meegemaakt tijdens zijn loopbaan in de F1. "Gedurende mijn 26 jaar in de sport, is dit de gekste transfermarkt die ik ooit heb meegemaakt. Het hangt ervan af over welk team je het hebt. Je kunt dit soort gekkigheid zeker in een hokje stoppen en je blijven focussen op wat je moet doen. Als je er niet goed in bent om dit soort dingen aan de kant te houden, dan kan het een impact hebben."

Szafnauer geeft toe dat hij het persoonlijk niet zo tof zou vinden. "Ik zou dit liever niet constant doen. Ik laat het liever liggen voor een moment waarop je het écht moet doen. Gelukkig gebeurt dit alleen als coureurs geen contract meer hebben, want meestal tekenen ze een contract voor twee jaar of twee jaar met een optie voor nog een jaar. Vorig jaar bleven alle coureurs bij hun team, dus dan krijg je dit soort dingen als er coureurs zijn die zonder contract komen te zitten. Het hoort bij de sport. Ik denk dat de media het leuk vinden om erover te schrijven, ik denk dat de fans het leuk vinden om erover te lezen, dus het hoort bij wat we doen."

Bekijk hieronder de video met Szafnauer!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"