Vraag & Antwoord met Robert Doornbos

[photo1]Ben je tevreden met je overeenkomst voor 2004, wetende dat je al over een week in actie komt in Melbourne?
RD: “Heel erg tevreden! Vanaf december zijn we heel druk bezig geweest om dit jaar een rol in de Formule 1 te bemachtigen en het voelt dan ook fantastisch dat het nu eindelijk gelukt is! Net als tijdens mijn F1 debuut in China vorig jaar, kreeg ik ook nu pas vrij laat ‘groen licht’. Daar wil ik in de toekomst liever toch geen handelsmerk van maken, haha! Doordat ik nu tijdens alle 19 Grand Prix’s de derde wagen van het team mag besturen, ga ik een enorm enerverend en leerzaam jaar tegemoet, waarin ik zowel Jordan Grand Prix als mijzelf verder zal ontwikkelen.”

Heb je al uitvoerig kennisgemaakt met je nieuwe teamgenoten en teamleiding?
RD: “Nadat ik dondermiddag was gearriveerd in Moskou, ben ik samen met Mr. Snaider, Dr. Kolles, Tiago Monteiro en Narain Karthikeyan uit eten gegaan. Dr. Kolles kende ik nog uit de F3 EuroSeries, Narain nog van mijn laatste optreden tijdens de Macau F3 Grand Prix. Iedereen is erg sympathiek en tegelijkertijd al flink gefocussed op 2005. Het is dus heel positief dat alle neuzen in dezelfde richting staan. In de ‘break’ tussen de Grand Prix van Australië en Maleisië, gaan we ook gezamenlijk trainen in Kuala Lumpur.”

Hoe ziet de weg naar Melbourne eruit?
RD: “Waar ik afgelopen dagen nog met mijn hoofd in de wolken was, ben ik nu al met mijn gedachten bij de eerste Grand Prix. Tijdens de onderhandelingen de afgelopen maanden, ben ik doelgericht met mijn begeleiders blijven trainen bij Formula Medicine in Viareggio, Italië. Ik voel me er daardoor helemaal klaar voor en reis dan ook met een big smile af naar Down Under.”

Wat is je doelstelling voor je eerste optreden tijdens de Grand-Prix van Australië volgende week?
RD: “In eerste instantie wil ik weer feeling krijgen met de auto. De laatste keer dat ik getest heb was in Jerez de la Frontera, begin december afgelopen jaar. Er zijn nu natuurlijk veel zaken verder ontwikkeld en veranderd. Niet alleen heb ik nog niet in deze wagen gereden, ook heb ik nog geen kilometers gemaakt met de Toyota motor en de nieuwste Bridgestone banden. Eén van mijn grootste uitdagingen dit jaar is dan ook het verkrijgen en geven van goede feedback over de banden. Dit zal namelijk het voornaamste punt zijn binnen de Formule 1 in 2005. Met mijn werk op de vrijdagen hoop ik van grote waarde te zijn voor mijn teamgenoten in het verdere verloop van de weekenden.”

Zijn er nog andere zaken die je wilt zeggen tegen het Nederlandse publiek?
RD: “Graag wil ik een ieder bedanken voor de onvoorwaardelijke steun deze winter. Dat was echt heel belangrijk voor me! Daarnaast gaat natuurlijk alle dank uit naar iedereen bij Midland / Jordan die mij deze mooie kans heeft gegeven en naar mijn sponsor en goede vriend Harry Muermans. Ook Eddie Jordan mag in dit rijtje niet ontbreken. Zowel vorig jaar als dit jaar heeft hij achter de schermen flink gepusht. Iedereen dus enorm bedankt en nu op naar Melbourne!”

Bron: InsightF1 Motorsport Report in samenwerking met Jordan Grand-Prix

Loading