Red Bull Contentpool

F1 Nieuws

Waar gaat Red Bull Racing het lastiger krijgen? Verstappen reageert!

Waar gaat Red Bull Racing het lastiger krijgen? Verstappen reageert!

8 april - 14:04
4

Tot nu toe zit het Red Bull Racing op rozen. Alleen de uitvalbeurt van Max Verstappen is een smetje op het voor de rest dominante Formule 1-seizoen. Ook in Japan was het Oostenrijkse team ongelofelijk sterk. Verstappen denkt wel dat er dit seizoen nog circuits komen waar het lastiger kan worden voor Red Bull.

Waar iedereen hoopte getrakteerd te worden op een spannende strijd in het wereldkampioenschap, lijkt die illusie na vier races al voorbij. Zelfs na de uitvalbeurt van Verstappen in Australië stond de Nederlander nog bovenaan in het kampioenschap.

In 2023 verloor Red Bull Racing maar één race in een heel seizoen, terwijl dat in 2024 al vroeg in het seizoen in Melbourne gebeurde. Zijn er voor de concurrenten in 2024 nog meer kansen om Red Bull Racing en Max Verstappen te verslaan? Verstappen denkt in ieder geval wel dat er circuits zullen zijn waar zijn RB20 minder goed presteert.

Verstappen over zwakkere circuits Red Bull Racing

Verstappen vertelt dan ook: “Als ik naar het verleden kijk, denk ik dat stratencircuits over het algemeen iets moeilijker voor ons zijn. Ik denk wel dat de auto een beetje verbeterd is op lage snelheid, maar op een stratencircuit gaat het natuurlijk niet alleen om de lage snelheid. Het is de bestuurbaarheid, het is het rijden over de hobbels, het algemene rijgedrag van een auto. Deze dingen zijn op dit moment nog een beetje onbekend en we weten niet hoe goed we deze dingen hebben verbeterd. We moeten dus afwachten.