Algemeen

Waar rijdt Jos Verstappen rally in 2024?

Waar rijdt Jos Verstappen rally in 2024?

29 april - 20:30

Sinds 2022 is Jos Verstappen actief in de rallysport. Sindsdien heeft hij aan diverse rally’s in Europa deelgenomen namens Verstappen.com, samen met copiloot Renaud Jamoul. Ook in 2024 neemt de voormalig Formule 1-coureur weer deel aan het Belgian Rally Championship (BRC).

Rallydebuut Jos Verstappen

In 2022 maakte Jos Verstappen zijn rallydebuut in het Belgian Rally Championship. Dat jaar debuteerde hij tevens in het FIA World Rally Championship (WRC), het hoogste niveau van de rallysport, door deel te nemen aan de WRC Ypres Rally Belgium.

Sinds zijn rallydebuut in 2022 nam Jos onder meer deel aan rally’s in Nederland, België, Duitsland, Spanje en Groot-Brittannië. Met name in België is hij succesvol in het rallyrijden. Jos Verstappen rijdt namens Verstappen.com in een Skoda Fabia RS Rally2-auto, samen met copiloot Renaud Jamoul.

In 2024 maakte Jos zijn debuut in het British Rally Championship. De voormalig F1-coureur nam deel aan de Rallynuts Severn Valley Stages in Wales, zijn eerste rally op gravel. Samen met navigator Jamoul finishte de Limburger de rally als achtste.

Eerste rallyzege voor Jos Verstappen

In september 2023 won Jos zijn eerste rally in het Belgische rallykampioenschap, de East Belgian Rally. De zege kwam nadat hij eerder dat jaar al de beste was in de regionale Monteberg Rally. Hierdoor was het dubbel feest bij de familie Verstappen: zoon Max Verstappen won een dag later de Grand Prix van Japan, waarmee de constructeurstitel voor Red Bull Racing werd veiliggesteld.