Red Bull Contentpool

F1 Nieuws

Wat is het salaris van Max Verstappen?

Wat is het salaris van Max Verstappen?

30 april - 10:18
1

Dat je als regerend wereldkampioen in de Formule 1 wel een aardig zakcentje kan verdienen is bij de meesten wel bekend. Max Verstappen sprokkelt in één jaar ongeveer 55 miljoen euro bij elkaar. Deze astronomische bedragen zijn veel hoger dan die van Lewis Hamilton, Sergio Perez of Charles Leclerc. Neem hier een kijkje in de salarissen in de F1.

Salaris bij Red Bull

De 25-jarige Formule 1-coureur was in 2022 en 2023 de best verdienende coureur in de koningsklasse van de autosport. De Britse Hamilton verdient ook veel met het rijden op de circuits. Zijn salaris lag in 2022 maar vijf miljoen onder dat van de Nederlander. Het jaarsalaris van Verstappen is 55 miljoen, maar met bonussen kan dit nog flink oplopen.

178.000 euro per dag. Dat zijn de bizarre aantallen van de Red Bull Racing-coureur die in 2023 weer probeert concurrenten zoals Perez, Leclerc en Fernando Alonso af te schudden. Verstappen is tot en met 2028 contractueel aan Red Bull Racing verbonden. Het jaarinkomen van de zoon van Jos Verstappen komt neer op zo’n 65 miljoen euro.

Het reguliere salaris van een Formule 1-coureur vormt de basis van zijn loon, maar dit kan flink oplopen met premies. Premies kunnen behaald worden met WK-punten, overwinningen,  podiumplaatsen en natuurlijk de wereldtitel. Zeker in het geval van Verstappen kan dit zorgen voor een flinke bonus. In 2022 heeft de Red Bull-coureur vijftien races gewonnen en de wereldtitel binnengesleept. Dat tikt natuurlijk flink aan.

Na Hamilton en Verstappen kan ook Leclerc op jaarlijkse basis een flink bedrag incasseren. De Monegaskische coureur, die uitkomt voor het Italiaanse Ferrari, krijgt elk jaar naar verluidt 24 miljoen op zijn rekening gestort. Nu we de top drie bekeken hebben, is het tijd om de hekkensluiters van de Formule 1-grid te bekijken. 

Er zijn twee coureurs die onder de twee miljoen euro verdienen. Het gaat om Alpha Tauri-coureur Yuki Tsunoda en Williams-coureur Logan Sargeant. Voor de rest is nog opvallend dat Esteban Ocon een miljoen euro meer per jaar krijgt dan Pierre Gasly. George Russell verzamelt in zijn Mercedes relatief weinig geld bij elkaar. De Engelsman verdient minder dan Perez, Lando Norris en Valtteri Bottas.

Uitgaven van Verstappen

Terug naar Verstappen. Waar moet hij dit geld allemaal aan uitgeven? Verstappen houdt er bijvoorbeeld een grote auto collectie op na. Aan auto’s geen gebrek dus. In de collectie van Verstappen wemelt het van de Aston Martins, Ferrari’s en Honda’s. 

Naast wagens heeft Verstappen natuurlijk ook een vriendin met wie hij leuke dingen onderneemt. Kelly Piquet is de huidige vriendin van Verstappen. Wie de ex vriendinnen zijn van Verstappen lees je hier. 

Naast het salaris heeft de Red Bull-kopman ook een aantal sponsoren. Jumbo (stopt eind 2023), Viaplay en EA Sports zijn al jaren vaste klanten bij Verstappen. Ook deze sponsoren zorgen voor de nodige miljoenen op de bankrekeningen van Formule 1-coureurs. Raymond Vermeulen, de manager van de Verstappens, is degene die de belangen behartigd van Max bij het sluiten van al deze deals. 

Verstappen is het jongste Quote 500-lid aller tijden met een vermogen dat geschat wordt op ongeveer 120 miljoen euro. De tweevoudig wereldkampioen woont in Monaco en beschikt over zijn eigen privévliegtuig. In 2022 komt Verstappen als 500e binnen in de lijst, maar de verwachting is dan ook dat hij plek flink zal stijgen de komende jaren. 

Het vermogen van de Nederlander zal waarschijnlijk alleen maar gaan stijgen de komende jaren, want 55 miljoen euro per jaar kun je nauwelijks opmaken.