Algemeen

Wat is het vermogen van Jos Verstappen?

Wat is het vermogen van Jos Verstappen?

29 april - 07:00

Voormalig Formule 1-coureur Jos Verstappen heeft een succesvolle carrière als autocoureur en kan daar goed van leven. Van zijn zoon Max Verstappen is het bekend dat hij al op jonge leeftijd een fortuin heeft opgebouwd, maar wat is eigenlijk het vermogen van Jos Verstappen?

Wat is het vermogen van Jos Verstappen?

Het precieze vermogen van Jos Verstappen, die momenteel actief is in de rallysport, is niet bekend. De voormalig F1-coureur is woonachtig in België, waar deze cijfers niet openbaar zijn. De schattingen lopen uiteen van 8 miljoen euro tot 20 miljoen euro, maar die bedragen kunnen niet bevestigd worden.

Van zoon Max is het geschatte vermogen wel bekend: volgens Quote beschikt de drievoudig wereldkampioen over ruwweg 150 miljoen euro. In 2022 was Max Verstappen op 25-jarige leeftijd dan ook de jongste binnenkomer ooit in de Quote 500 met een geschat vermogen van 120 miljoen euro.

Voordat Max Verstappen zijn debuut maakte in F1 was Jos Verstappen de succesvolste Nederlandse F1-coureur ooit. Gedurende zijn carrière behaalde hij twee podiumplaatsen en zeventien WK-punten. Na zijn vertrek uit de Formule 1 bleef hij betrokken bij de autosport, vooral als mentor en manager van zijn zoon Max.