Wat nu Giedo van der Garde?

Giedo van der Garde heeft een probleem. De 22-jarige coureur heeft namelijk zowel bij Super Aguri F1 als Spyker een contract ondertekent als test – en reservecoureur.

Van der Garde claimde dat het er bij Super Aguri F1 problemen waren met zijn contract. Dit zou de redenen zijn van de overstap naar Spyker.

Super Aguri F1 heeft echter een rechtsgeldig contract met Giedo van der Garde afgesloten. Het contract is op 23 januari aangemeld bij de contractencommissie van de FIA, deze hebben het contract goedgekeurd. Dit betekent dat Van der Garde zich volgens de regels van die FIA aan het contract van Super Aguri F1 moet houden.

Super Aguri F1 is absoluut niet blij met de overstap van de Nederlander en zal daarom ongetwijfeld naar de Formule 1 contractencommissie stappen. Super Aguri F1 liet namelijk al weten de Nederlander aan zijn contract te houden. De contractencommissie van de FIA kwam voor het laatst in actie toen Jenson Button bij zowel Williams als Honda een contract had ondertekend.

Giedo van der Garde lijkt volgens insiders kansloos te zijn bij de contractencommissie. De contractencommissie zal volgens deze insiders vrijwel zeker beslissen dat Van der Garde zich aan het contract met Super Aguri F1 moet houden. Een overstap naar Spyker is dan niet mogelijk. De druiven voor Van der Garde zouden dan wel eens heel zuur kunnen zijn omdat Super Aguri F1 ook niet zal staan te springen om Van der Garde van een snelle bolide te voorzien.

Bij Button kocht Honda het contract van Button bij Williams uiteindelijk af. Dit zou bij Van der Garde ook kunnen gebeuren. Dit zal geld kosten en de vraag is of Spyker of de sponsoren van Van der Garde dit geld wel op tafel willen leggen.

Een ding is in ieder geval duidelijk, de overstap van Van der Garde naar Spyker zal een staartje krijgen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading