Wat nu Midland?

[photo1]Nu Williams volgend jaar met Toyota motoren gaat rijden kan Midland F1 op zoek naar een nieuwe motorenleverancier. Het team van Christijan Albers rijdt sinds vorig jaar met Toyota motoren en is al geruime tijd met andere motorenleveranciers in gesprek.

De motorenleveranciers waarmee Midland F1 in verband wordt gebracht zijn Renault, Mercedes, en Cosworth. Bij deze drie opties gaat het om klantenmotoren waarvoor de Russische Formule 1 renstal zal moeten betalen.
“Het is geen geheim dat we volgend jaar niet meer met Toyota motoren zullen rijden”, aldus Midland teambaas Collin Kolles. “Maar we maken ons geen zorgen, er zijn genoeg andere mogelijkheden. We hopen snel iets anders bekend te kunnen maken.”

Mercedes heeft de geruchten omtrent Midland afgelopen week al enigszins ontkrachtigd, het lijkt erop dat het team van Midland met Renault in zee wil gaan. De Renault motor is aanzienlijk krachtiger dan de Cosworth motor, veel zal echter afhangen van de financiën. Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid dat Renault als voorwaarde stelt dat een van haar talenten bij Midland in de Formule 1 moet debuteren, Midland heeft al aangegeven wel te willen praten over deze constructie.

Cosworth is overigens hard op zoek naar een team, nu Williams de fabrikant heeft verlaten richten de Amerikanen zich op Midland en Squadra Toro Rosso.

Peter Gloudemans
F1News.nl