Wat nu Sebastian Bourdais?

[photo1]Drievoudig Champcar kampioen Sebastian Bourdais testte al drie maal voor Scuderia Toro Rosso en leek de aangewezen man om Scott Speed aan het einde van dit jaar te vervangen. Gisteren maakte Toro Rosso echter bekend dat Sebastian Vettel per direct de vervanger zal zijn van Scott Speed.

Het lijkt er daarbij op dat Vettel ook voor 2008 al zeker is van een Toro Rosso stoeltje. Het team deed hierover geen officiële mededelingen maar teambaas Gerhard Berger was zeer duidelijk:
“Sebastian Vettel zal zeer waarschijnlijk ook in 2008 voor ons racen. Hij maakt al lang uit van de Red Bull familie en kent de Formule 1 door middel van BMW, hij is de ideale man voor ons.”

De krant Bild melde vandaag dat Vettel tot eind 2008 getekend heeft. Dit jaar zou Vettel 165.000 Dollar verdienen, volgend jaar zou dat 400.000 Dollar worden.

Nu Vettel bij Toro Rosso heeft getekend kan Bourdais enkel bij het team komen als ook Tonio Liuzzi moet vertrekken. Vandaag liet team manager Franz Tost doorschemeren dat dit de ideale situatie zou zijn. Tost voegde daaraan toe dat de ideale situatie verwezenlijken niet makkelijk is door contracten die nog doorlopen.

“Ik doe alles om in de Formule 1 te komen”, aldus Bourdais. “Ik denk dat er snel meer bekend word. Als het niet lukt dan zou NASCAR een optie voor me zijn.”

Toro Rosso had een optie op Bourdais die vannacht is afgelopen. Volgens Bourdais hoeft dit niet direct een slecht teken te zijn:
“Ze hebben Vettel gehaald, daarmee zijn ze druk geweest. Het wil niet meteen zeggen dat er voor mij geen plek is. We mogen nu met meerdere teams gaan praten, we kunnen proberen of er naast Toro Rosso ook andere mogelijkheden in de Formule 1 zijn.”

Bourdais voegt eraan toe dat hij nog geen andere contacten met Formule 1 teams heeft.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading