Formule 1

Waterstof aangedreven Alpine in actie op Spa-Francorchamps

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 april 2024 11:08

Alpine presenteert op 10 mei 2024 een rijdende versie van de Alpenglow, voorafgaand aan de zesuursrace van Spa-Francorchamps. De conceptversie van de Alpenglow is eind 2022 op de Autosalon van Parijs gepresenteerd. De rijdende versie heeft een geheel nieuw ontwerp en is voorzien van een verbrandingsmotor op waterstof. De concept-auto gaat samen met de H24-project prototype van de ACO een demonstratie geven tijdens de race meetellend voor de FIA World Endurance Championship.

Alpine Alpenglow


De Alpenglow belichaamt de toekomst van het design van Alpine in de autosport én voor toekomstige productiemodellen. De auto is ook een laboratorium voor toekomstige duurzame mobiliteitstechnologie van Alpine, waarbij nu wordt gekeken naar een verbrandingsmotor op waterstof, die het rijplezier vertienvoudigt. Het is een ontdekkingstocht voor het merk Alpine.

Alpine Alpenglow


De Alpenglow is op 10 mei bij Spa-Francorchamps te zien en zal op 11 mei zijn eerste meters over het circuit maken.

Alpine, dat in 1955 werd opgericht door Jean Rédélé, heeft in de loop der jaren een sterke reputatie opgebouwd met zijn Franse sportauto’s en deelname in de F1. In 2018 introduceerde het merk de nieuwe A110, een sportauto die trouw is aan de tijdloze principes van Alpine op het vlak van compacte afmetingen, gewichtsreductie, wendbaarheid en rijplezier. In 2021 is de businessunit Alpine opgericht als hét merk voor innovatieve, authentieke en exclusieve sportauto’s van Renault Group. Die sportauto’s bouwen voort op het erfgoed en de knowhow van de historische Alpine fabriek in Dieppe en van de technische knowhow van Alpine Racing en Alpine Cars. Ook is Alpine actief in de Formule 1.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS