Webber snelste, Aguri maakt debuut

Op het circuit van Barcelona heeft het jongste team van het Formule 1 circus haar debuut gemaakt. Onder belangstelling van bijna de gehele wereldpers nam Takuma Sato de eerste ronden voor zijn rekening.

De Japanner reed slechts een paar ronden op het Spaanse circuit. Het was geen probleemvrije dag voor de Japanners, de wagen van Super Aguri kampte met versnellingsbakproblemen. Later in de middag ging Sato van de baan af en dit betekende het einde van de testdag voor Super Aguri.

De ochtendsessie werd verreden onder zonnige en droge omstandigheden. Halverwege de middag begon het hard te regenen en werden de tijden niet meer verbeterd. Wel gingen diverse rijders de baan op om met regenbanden te testen. Aan het einde van de testdag klaarde het weer op en was er toch nog actie tot het einde.

[photo2]Mark Webber was de snelste rijder van de dag. Het team kende geen probleemloze dag, halverwege de testsessie viel de wagen van Nico Rosberg stil in een van de laatste bochten va het circuit. Pas in het laatste uur van de testdag kon Rosberg de baan op om nog wat ronden te rijden, maar tot een hele snelle tijd komt hij niet.

Tweede werd Kimi Raikkonen in de McLaren, de Fin was slechsts 0.091 van een seconde langzamer dan Webber. Teamgenoot Montoya werd vijfde en was ruim een seconde langzamer dan zijn teamgenoot Raikkonen.

[photo3]Robert Doornbos was de meest productieve rijder van de dag op het circuit van Barcelona. Maarliefst 42 ronden zette de Nederlander achter zijn naam en aan het einde van de dag moest Doornbos zeven tienden van een seconde toegeven op de snelste tijd van de dag.

Naast Super Aguri, McLaren, Williams en Red Bull Racing kwam ook het team van Midland in actie. Alleen Tiago Monteiro kwam de baan op en de Portugees was ruim een seconde langzamer dan de snelste tijd van de dag en eindigde de testdag met de vierde tijd achter zijn naam. Monteiro ging vlak voor het einde van de testsessie van de baan af, en dit zorgde voor een rode vlag situatie.

Morgen zal er opnieuw getest worden op het circuit van Barcelona. Dan zullen naast McLaren, Midland, Red Bull, Super Aguri en Williams ook Renault, Honda en Toyota in actie komen.

Testsessie Barcelona dag 1
01. M. Webber – Williams – 1:17.699
02. K. Raikkonen – McLaren – 1:17.790
03. R. Doornbos – Red Bull Racing – 1:18.439
04. T. Monteiro – MidlandF1 – 1:18.717
05. JP. Montoya – McLaren – 1:18.876
06. T. Sato – Super Aguri – 1:30.244
07. N. Rosberg – Williams – 1:37.188

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading