Wederom slechte race Orange Arrows

[photo1]Orange Arrows kende wederom een teleurstellend weekend, opnieuw vielen beide bolides uit. Bernoldi en Frentzen kenden opnieuw technische problemen.

Bernoldi moest al in de T-car stappen, de Braziliaan crashte tijdens de warm-up. Heinz Harald Frentzen begon de race echter sterk, de Duitser passeerde Eddie Irvine zelfs op het rechte stuk.

Een paar ronden daarna kwam Enrique Bernoldi de pits in, zijn achterwielophanging was gebroken. De bolide werd gemaakt en Bernoldi werd opnieuw op pad gestuurd.

In ronde 25 brak de achterwielophanging van Heinz Harald Frentzen echter ook. Frentzen reed op een mooie 10e plaats. Bernoldi werd vervolgens om veiligheidsredenen de pits ingeroepen om zijn race te beëindigen.

[photo2]”Het is echt jammer dat de bolide stuk ging, ik reed een goede race” aldus Frentzen. “De set-up werkte goed en ik had plezier in het rijden. Toen ik voelde dat er iets niet goed zat met de achterkant van de bolide kwam ik eerder dan gepland de pits in. De coureurs vonden het vervolgens veiliger om op te geven.”

Technisch directeur Mike Coughlan over de achterwielophanging: “We hebben nog geen problemen met de achterwielophanging gekend, we zijn dus zeer teleurgesteld. Bernoldi kende vanmorgen waarschijnlijk hetzelfde probleem, daar waren we toen nog niet achter. Beide coureurs reden erg sterk, we kijken uit naar Imola waar de temperaturen gunstiger zijn voor ons.”

Arrows heeft wederom geen testsessie gepland staan. Het Britse team maakte tot nu al zeer weinig testkilometers, volgens velen zijn de technische problemen aan het gebrek aan testkilometers te danken.

Bij hogere temperaturen kent men bij Arrows al langere tijd problemen.

Loading