Red Bull Contentpool

F1 Nieuws

Verstappen doet aparte uitspraak: 'Auto voelt dan als een boot'

Verstappen doet aparte uitspraak: 'Auto voelt dan als een boot'

6 april - 21:00
8

Max Verstappen heeft zich in het verleden uitgesproken over de auto’s waar in de huidige reglementen mee gereden wordt. Hij vindt de auto’s uit de oude reglementen beter. In Japan komen de nieuwe auto’s echter goed tot zijn recht, vanwege de vele hogesnelheidsbochten. Verstappen is het daarmee eens, maar stelt dat de auto in lagesnelheidsbochten minder goed is.

Over de prestaties op de baan heeft de Nederlander niks te klagen. De afgelopen twee jaar was Verstappen al succesvol op Suzuka. Morgen zal hij vanaf pole position van start gaan, met teamgenoot Sergio Perez achter hem.

Verstappen boekt over het algemeen veel successen sinds de reglementen in 2022 gewijzigd werden. De nieuwe generatie auto’s moest ervoor zorgen dat alle teams dichterbij elkaar zouden komen, maar in de strijd om het kampioenschap is het minder spannend geworden. Al twee keer werd de Nederlander overmachtig kampioen tijdens de huidige reglementen en in 2024 zou er weleens een derde titel bij kunnen komen. Verstappen zou dan in totaal, met het kampioenschap in 2021 erbij opgeteld, op vier wereldtitels komen.

Verstappen doet opmerkelijke uitspraak over huidige F1-auto's

Toch heeft Verstappen eerder kritiek geuit op de huidige generatie auto’s. In Japan wordt hij gevraagd naar hoe hij de karakteristieken van de auto in Japan voor zich ziet: “De hogesnelheidsbochten met deze auto’s zijn best goed, maar op lage snelheid voelt het als een boot. Gelukkig zijn er niet zoveel lagesnelheidsbochten hier. Ik vind dat hogesnelheidsbochten in de Formule 1 ook leuker zijn. De oude auto’s waren wat behendiger, maar deze auto genereert een hoop downforce in de hogesnelheidsbochten.