Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 coureurs ‘Weinig goeds meer’ – Het oordeel over Lewis Hamilton die zijn beste tijd heeft gehad
F1 coureurs

‘Weinig goeds meer’ – Het oordeel over Lewis Hamilton die zijn beste tijd heeft gehad

30
lewis hamilton
Foto: FP1Will

Lewis Hamilton en zijn carrièredilemma’s

Lewis Hamilton, ooit de glorieuze ster van de Formule 1, wordt nu door velen beschouwd als iemand die zijn beste tijd heeft gehad. Drie seizoenen nadat hij in 2021 het wereldkampioenschap aan Max Verstappen verloor, realiseerde niemand – inclusief Hamilton zelf – dat dit waarschijnlijk de laatste keer was dat de Brit een Grand Prix zou winnen of zelfs zou strijden om een kampioenschap. De vraag of Hamilton een achtste wereldtitel kan winnen, wordt steeds vaker met een resoluut “Nee” beantwoord. Mercedes heeft niet de vorm getoond die nodig is in het tijdperk van de grondeffect aerodynamica van de Formule 1, en Hamilton heeft besloten zijn carrière bij de Silver Arrows te beëindigen en in plaats daarvan over te stappen naar Ferrari in 2025.

Hamiltons worsteling bij Mercedes

De overstap naar Ferrari betekent niet automatisch een verbetering voor Hamilton. Zijn laatste seizoen bij Mercedes is niet de zwanenzang geworden die zowel de coureur als het team wenste. Hamilton heeft zijn slechtste start ooit in een Formule 1-seizoen gehad, met slechts tien punten uit vier Grand Prix, terwijl het team slechts één punt voor ligt op Aston Martin in de strijd om de vierde plaats. Volgens de Nederlandse racecoureur Michael Bleekemolen is Hamilton simpelweg niet meer op zijn best. “Het gaat gewoon allemaal zo slecht,” zegt Bleekemolen.

“Ik zie eigenlijk niet veel nut in hem meer.” Ook bij Ferrari zal het niet makkelijk worden voor Hamilton. Hoewel er een kans is dat hij misschien weer in de top twee of drie kan eindigen, gelooft Bleekemolen niet dat het hem zal lukken om echt te concurreren voor de titel.

De opkomst van Max Verstappen

Het probleem voor Hamilton is niet alleen zijn vorm, maar ook de opkomst van Max Verstappen, de huidige ster van deze generatie. Verstappen is op weg naar zijn vierde opeenvolgende coureurskampioenschap en verbreekt de ene na de andere Formule 1-record. Bleekemolen is niet verrast door de prestaties van Verstappen, hij is stellig in zijn mening dat het de coureur is, en niet de auto, die het verschil maakt. “Max is simpelweg de beste en dat zie je altijd heel goed, dat is meteen na de start. Binnen een paar rondes heeft hij al een voorsprong van één of twee seconden.”

Dit heeft volgens hem niets te maken met een betere auto, aangezien Sergio Perez in dezelfde auto rijdt en dat niet kan evenaren. Bleekemolen concludeert dat niemand in staat zal zijn om Verstappen te verslaan. “Hij wint gewoon omdat hij beter is. Dat is duidelijk. Ik denk dat als je hem in een Ferrari zet, hij dit jaar races zal winnen. Misschien zelfs dat [de titel], want hij is gewoon beter.”

Gerelateerd nieuws

Waarom Lando Norris besloot bij McLaren te blijven

Lando Norris, de jonge Britse coureur die sinds 2019 voor McLaren racet,...

Wie zijn de ouders van Sergio Perez?

Sergio Perez, een van de meest succesvolle Formule 1-coureurs van deze tijd,...

Wie zijn de ouders van Lance Stroll?

Lance Stroll, de talentvolle autocoureur, is geboren in een opmerkelijke familie met...

Zhou Guanyu richt zich op een lange carrière in de Formule 1

Zhou’s aspiraties en de uitdagingen van een F1-carrière Zhou Guanyu, de eerste...

Voormalig kampioen denkt dat Ferrari spijt heeft van Hamilton, update over Sainz

Overzicht van de nieuwste ontwikkelingen Jacques Villeneuve, de voormalige Formule 1-kampioen, heeft...

Hoe beïnvloedt de nieuwe Formule 1 Sprint-regel het record van Max Verstappen?

Verstappen’s dominantie in de Formule 1 Sinds 2021 domineert Max Verstappen de...

Lando Norris verdedigd na geruchten over afwijzing van Red Bull te midden van Max Verstappen’s record

Norris’ keuze om bij McLaren te blijven Lando Norris is veelvuldig in...

Hoe Bearman zijn Ferrari-droom levend kan houden door zich in 2025 bij Haas aan te sluiten

Veranderingen bij Haas vooruitlopend op 2025 Een ander stukje van de Formule...