Wie wordt er wereldkampioen?

Wat een spanning in Amerika. Het gevecht tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton kreeg een nieuw hoofdstuk en was tot aan de finish spannend. Het was Lewis Hamilton die bij de start de leiding pakte, maar Max Verstappen bezweek niet onder de immense druk en pakte toch de overwinning.

Een belangrijke zege, want de afgelopen jaren was Austin Mercedes-land. De komende twee Grand-Prix, in Mexico en Brazilië, zijn races waar Red Bull traditioneel erg sterk is. Daarna volgen nog drie Grand-Prix in het midden Oosten. Het is onduidelijk hoe de verhoudingen zullen liggen op de nieuwe circuits van Qatar en Saudi-Arabië. Op het laatste circuit was Max Verstappen vorig jaar erg sterk, hij won de race.

Wat wel bekend is dat Qatar en Saudi-Arabië snelle circuits lijken te zijn. De Mercedes bolide van Lewis Hamilton is erg sterk in topsnelheid. Het beloofd dus een spannende strijden te worden die mogelijk pas in de allerlaatste race in Abu Dhabi zal worden beslist! Wat in ieder geval duidelijk is, is dat dit het spannendste Formule 1-seizoen in jaren is. EN het eerste seizoen waarbij Max Verstappen zich echt in de titelstrijd meldt.

Zowel Red Bull als Mercedes ontlopen elkaar nauwelijks. Ook hebben beide ontwikkelingsteams hun vizier volop gericht op 2022, de regels en ontwerpen van de bolides wijzigen dan significant. Red Bull en Mercedes zullen dit jaar beide niet meer grote updates komen.

Wil je het nog wat spannender maken en een gokje wagen? Kijk dan op premium-bonus-code.nl

De betrouwbaarheid zal zeer belangrijk zijn. Een uitvalbeurt kan zomaar 25 punten kosten, en dat is een enorm als je bedenkt dat de voorsprong van Max Verstappen op Lewis Hamilton nu 12 punten bedraagt. Voor Mercedes is vooral de motor een punt, zo werd de motor van Bottas de laatste Grand-Prix al diverse keren gewisseld. Lewis Hamilton pakt in Turkije een motorpenalty, maar hierbij werd alleen de verbrandingsmotor vervangen. Dit leverde hem een gridstraf van 10 punten op. Max Verstappen wisselde in Rusland van motor, daarbij werden alle motorcomponenten vervangen.

De volgende Grand Prix, die van Mexico over 2 weken, is een circuit wat erg hoog ligt, volgens Honda is dat een extra belasting voor de motor. Volgens de Japanners is het dus belangrijker dan ooit dat de betrouwbaarheid in orde is.

Grote vraag is nu, wie wordt er wereldkampioen dit jaar? Zet je geld op Max Verstappen of toch op zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton?

Loading