Wie zit er achter het tweede Honda team?

[photo1]Grote vraag in de Formule 1 paddock in Japan is momenteel wie erachter het tweede Honda team zit. B.A.R teambaas Nick Fry gooide vandaag meer olie op het vuur door openlijk over het tweede Honda team te praten.

“Ik denk dat het hele project een kans van slagen van 65% heeft”, aldys Nick Fry. “Het is zeer serieus, anders had Honda het niet naar buiten gebracht. Ik ga niet zeggen wie er achter het team zit. Ook geen nationaliteit want dat verraad alles. Het zijn fantastische mensen met veel ervaring in de autosport. En bovendien ze hebben de financiele middelen en hebben ons, Ecclestone, en Honda ervan overtuigd dat ze het kunnen.”

Namen die genoemd worden zijn het Japanse Dome, het Engelse Carlin Motorsports, en het Japanse Super Aguri. Carlin Motorsports werkte dit seizoen eerder mee aan het Midland project maar stapte daar om onduidelijke reden uit.

Dome is een Japanse chassisfabrikant dat onder andere het chassis bouwt voor het Le Mans project van Racing for Holland. Dome wilde in 1995 de Formule 1, bouwde een Formule 1 auto en testte daar zelfs mee. Vanwege het tekort aan financiele middelen ging het Formule 1 avontuur vervolgens niet door. Sinds die tijd heeft Dome altijd aangegeven graag de Formule 1 in te willen als er zich een goede partner zou aandienen.

Super Aguri is het bedrijf van oud-Formule 1 coureur Aguri Suzuki. Het bedrijf is nog relatief jong en werkt vooral met teams in de Japanse Formule en GT series.

Het is waarschijnlijk dat er naast Honda en een partner ook nog een grote sponsor is die het project wil ondersteunen. Coca Cola en Vodafone worden hierbij genoemd.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading