Williams bevestigt inzetten derde auto

[photo1]Frank Williams heeft tegenover de website Autosport-Atlas bevestigd dat zijn team volgend jaar een derde auto tijdens de vrije trainingen op vrijdag wil inzetten. Het team van Williams wist dit jaar voor het eerst sinds 1999 niet bij de beste vier constructeurs te eindigen.

Alle teams, behalve de behalve de beste vier, mogen een derde auto inzetten. Dit betekend dat Williams voor het eerst in haar historie op vrijdag met een derde auto mag rijden.
“We hebben het nog niet eerder met drie auto’s gereden tijdens de Grand-Prix maar het is wel iets waar we in mee moeten doen”, aldus Frank Williams. “Het zal extra kosten met zich meebrengen maar dat moeten we accepteren.”

Williams zal volgend jaar, ook voor het eerst sinds 1999, niet met de steun van een grote autofabrikant rijden. Het team verloor de steun van BMW en moet volgend jaar betalen voor klantenmotoren van Cosworth. Naast de fabrieksondersteuning verloor Williams ook hoofdsponsor HP en enkele kleinere sponsoren.

Williams spreekt weliswaar over kosten maar toch zal de derde auto van Williams extra geld in het laatje brengen. Aan het derde stoeltje van Williams hangt namelijk een stevig prijskaartje voor de coureurs, het is waarschijnlijk het beste derde stoeltje dat volgend jaar in de Formule 1 beschikbaar is. Christijan Albers, Robert Doornbos, en Narain Karthikeyan hebben inmiddels allen met Williams gesproken. Robert Doornbos lijkt de beste papieren voor het stoeltje te hebben.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading