Williams bevestigt Mobilecast en Karthikeyan

[photo1]Narain Karthikeyan wordt naast Alexander Wurz vierde coureur bij Williams, dit heeft de Engelse renstal vandaag vlak voor haar launch bekend gemaakt. De voormalige Jordan/ Midland coureur mocht in december voor Williams testen en maakte daarbij een goede indruk op het team.

Alexander Wurz zal het vrijdagprogramma voor de Grand-Prix voor zijn rekening nemen, Karthikeyan wordt ingezet tijdens de overige testsessies. Vermoedt wordt dat de 29-jarige Indiër betaald heeft voor zijn stoeltje, Williams was namelijk niet zo hard op zoek naar een extra coureur maar kan het geld goed gebruiken. In eerder stadium gaven Mark Webber en Nico Rosberg bij Williams al aan dat ze zoveel zelf wilden testen.

“Het heeft een tijdje gekost voordat ik wist wat ik dit jaar ga doen”, aldus Narain Karthikeyan. “Williams was de beste optie voor me en ik ben blij dat het nu rond is. Ik kijk uit naar het testen met de FW28 en hoop een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het team.”

Tegelijk met Karthikeyan bevestigde Williams ook dat het een sponsorcontract het afgesloten met het Japanse bedrijf Mobilecast. Mobilecast ontwikkelt applicaties rond bluetooth. De logo’s van het bedrijf zullen op de voorvleugel en achtervleugel van de nieuwe Williams verschijnen.

Update – 13.51
Ons vermoeden dat Narain Karthikeyan wel eens betaald zou kunnen hebben voor zijn teststoeltje bij Williams F1 is vrijwel meteen bevestigd. Meteen na de bevestiging van Williams F1 maakte Tata, een persoonlijke sponsor van de Indiër, bekend een sponsorovereenkomst met Williams F1 te hebben afgesloten.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading