Williams Cosworth?

[photo1]Het heeft er alle schijn van dat de Formule 1 renstal van Williams volgend jaar met Cosworth motoren zal rijden. Volgens de website Autosport-Atlas is de deal inmiddels gesloten en wordt deze binnen enkele dagen wereldkundig gemaakt.

Williams rijdt nu met BMW motoren maar deze relatie is al enige tijd bekoeld. Daarnaast heeft BMW de Formule 1 renstal van Sauber overgenomen en ziet het Williams niet meer als haar belangrijkste team.

Volgens kwade tongen zal Bernie Ecclestone de Cosworth motoren voor Williams betalen. Ecclestone heeft namelijk een onafhankelijke motorenfabrikant nodig om tegenwicht te kunnen bieden aan de autofabrikanten. Cosworth is al enkele jaren de enige onafhankelijke motorenfabrikant.

Cosworth heeft het echter moeilijk. Door de Cosworth motoren voor Williams te betalen zou Ecclestone wel twee vliegen in een klap kunnen slaan. Williams zou namelijk bereid zijn de concordeerovereenkomst te tekenen en afstand te doen van het GPWC. Daarnaast zou ook de toekomst van Cosworth voor enige tijd zijn gegarandeerd.

Cosworth is nu nog leverancier van Red-Bull en Minardi. Red-Bull stapt over naar Ferrari terwijl Minardi inmiddels heeft aangegeven Cosworth trouw te blijven. Cosworth is inmiddels druk met het testen van haar nieuwe V8 krachtbron voor volgend jaar. Minardi zal deze echter niet gebruiken, het Italiaans/ Engelse team zal volgend jaar met een begrensde V10 motor van dit jaar rijden.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading