Williams en Jaguar dreigen sponsoren te verliezen

[photo1]De Formule 1 teams van Jaguar en BMW Williams F1 staan op het punt grote sponsoren te verliezen. Williams sponsor NiQuitin CQ, een bedrijf dat mensen van het roken wil helpen, stelt een onderzoek in naar het effect van de sponsoring.

Bij NiQuitin CQ denkt men namelijk dat de sponsoring nauwelijks effect heeft gehad. NiQuitin CQ heeft inmiddels wel toegegeven dat er gesprekken met andere Formule 1 teams lopen. Het bedrijf is een van de belangrijkste sponsor van Williams en is sinds 1,5 jaar aan het team verbonden.

Bij Jaguar is het nog allemaal een stukje erger. Het team dat al veel sponsoren verloren dreigt frisdrankengigant Red-Bull als sponsor te verliezen. Red-Bull zou de sponsoring zijn aangegaan om het team in de langere termijn over te nemen, dit lijkt echter vrijwel onmogelijk. Red-Bull zou nu op zoek zijn naar een team in Amerika.

Mocht Red-Bull zich terug trekken dan is dat zeer slecht nieuws voor Cristian Klien. De Oostenrijker zit dankzij de Red-Bull miljoenen stevig in het stoeltje. Zonder Red-Bull lijken de kansen van Klien echter vrijwel nihil te zijn. Red-Bull is overigens ook sponsor van Sauber. Met deze sponsoring is veel minder geld gemoeid, in december bekijkt het bedrijf of men deze sponsoring doorzet.

Loading