Williams en Midland zorgen voor spektakel in Rotterdam

In een nat Rotterdam hebben onder andere de Formule 1 teams van Midland en Williams het publiek laten genieten van een spetterende F1-show tijdens Bavaria City Racing. Vorig jaar reed onze landgenoot Christijan Albers hier al een demonstratie. Toen werd hij de held van de dag in zijn Minardi.

Het evenement werd geopend door niemand minder dan minister-president Jan Peter Balkenende en de Burgemeester van Rotterdam, Ivo Opstelten. Gelijk na de opening barstte het Formule1 geweld los. Tiago Monteiro knalde met zijn Midland door de Rotterdamse straten. Op dat moment stondenn de straten op sommige plaatsen nog helemaal blank van de regen. Toch liet de Portugees even laten zien waar hij voor gekomen was. De Midland van Monteiro viel nog wel even stil, maar dat was geen probleem. Want hij kon later zijn weg vervolgen.

De demonstratie van Williams coureur Nico Rosberg was ook zeker niet verkeerd. Rosberg liet zelf ook weten dat hij dit prachtig vind om te doen. Deze manier van demonstraties is zeer speciaal voor de vele Formule1 fans. Na Rosbergs demo reden er veel oud Formule 1 bolides door Rotterdam waaronder Bugatti, Alvis en Bentleys.

Daarna was het aan Christijan Albers. De Larenaar gaf een prachtige demonstratie met vele burn-outs en doughnuts. Net als vorig jaar gooide Albers na afloop zijn helm in het publiek.

Tein Eizema
F1News.nl

Loading