Williams en Red Bull naar Moskou

[photo1]AT&T Williams F1 en Red Bull Racing zullen op zondag 13 juli 2008 demonstraties verzorgen tijdens de eerste editie van Moscow City Racing powered by Bavaria. Dit heeft de organisatie en de loco-burgemeester van Moskou, de heer Vinogradov, bekend gemaakt tijdens een persconferentie in de Russische hoofdstad. Formule 1-coureur Nico Rosberg en het Russische talent Mikhail Aleshin zullen respectievelijk de AT&T Williams F1 en de Red Bull Racing F1 door de straten van Moskou sturen.

Moscow City Racing
Na maanden van voorbereiding werd begin deze maand het grote nieuws gepresenteerd om met Formule 1-bolides langs het Rode Plein en het Kremlin te rijden. De loco-burgemeester van Moskou geeft aan zeer verheugd te zijn met de komst van het autosportspektakel naar de Russische hoofdstad. De glitter en glamour van de Formule 1 met de wereldstad Moskou als adembenemend decor is een unieke combinatie. “Met evenementen als Moscow City Racing powered by Bavaria willen wij de autosport dichterbij de mensen brengen. Toen wij in 2005 begonnen in Rotterdam kon ik mij niet voorstellen dat we enkele jaren later naar Moskou zouden uitbreiden. Dit is werkelijk een droom die uitkomt en ik wil daarom ook de gemeente Moskou en het Kremlin enorm bedanken. Samenwerkingen tussen Nederlanders en Russen pakken goed uit met als meest recente voorbeelden natuurlijk de successen van Hiddink en Advocaat�, aldus organisator Robert Heilbron.

AT&T Williams F1
Het AT&T Williams F1-team is één van de oudste Formule 1-teams die op dit moment actief deelneemt aan de Formule 1. Het team, opgericht in 1977 door Frank Williams en Patrick Head, heeft in haar bestaan 16 officiële FIA Formule 1 wereldtitels gewonnen, waarvan negen titels bij de constructeurs en zeven bij de coureurs. Teambaas Sir Frank Williams liet via een videoboodschap weten zeer verheugd te zijn om deel te nemen aan het unieke evenement. “Met veel plezier hebben wij het aanbod geaccepteerd om deel te nemen aan Moscow City Racing powered by Bavaria�, aldus Frank Williams. “Dit zal ons eerste bezoek aan Rusland worden, een land met grote belangen voor ons. Om demonstraties te mogen geven tijdens zo’n grote mijlpaal is een bijzonder privilege en wij geloven dan ook dat Moscow City Racing een grote toekomst wacht�. Tijdens het autosportspektakel zal de Duitser Nico Rosberg de bolide van het team besturen.

Red Bull Racing F1
Naast het Britse Formule 1-team zal tevens Red Bull Racing demonstraties verzorgen op het Moskouse asfalt. De komst van het Formule 1-team van de energiedrankjesgigant wordt mogelijk gemaakt door Bavaria, PIT-partner van Moscow City Racing. Het Russische talent Mikhail Aleshin, uitkomend in de World Series by Renault, zal de bezoekers vermaken in de Red Bull RB4.