Williams F1 heeft het zwaar

Het Williams F1 team heeft het zwaar, het team dat de afgelopen twee jaar in de rode cijfers belandde heeft laten weten niet meer te kunnen lenen. Bernie Ecclestone maakte het team onlangs al een voorschot over van 15 miljoen Euro.

Tot overmaat van ramp heeft Williams F1 haar belangrijke investeerder, de Bauer Group uit Ijsland, verloren. Bestaande sponsoren zoals Philips en Randstad hebben hun bijdrage aan het team verhoogd maar dat staat niet in verhouding tot het verlies van de Bauer Group.

Ecclestone betaalde de 15 miljoen Euro als voorschot op de nieuwe concorde-overeenkomst. De teams krijgen bij het tekenen van de nieuwe overeenkomst meer inkomsten van Bernie Ecclestone.

Het Williams F1 team moet het sinds 2006 doen zonder de steun van een autofabrikant. Sindsdien zijn de prestaties en de sponsorinkomsten van het team gestaag terug uit gelopen.
“We moeten eigenlijk elk jaar winst maken”, aldus teambaas Frank Williams. “Ik denk dat dat de afgelopen 2 of 3 jaar niet gelukt is. Maar ik ben van mening dat we de middelen hebben om dit te overleven.”

Het goede nieuws voor Williams is dat de sport de komende jaren goedkoper zal worden. Met de hulp van Ecclestone, en een goedkopere sport, wordt het voor het team mogelijk actief te blijven in de Formule 1.

Loading