Williams geeft Webber waarschuwing

[photo1]Mark Webber heeft zich met zijn uitspraken niet geliefd gemaakt bij zijn nieuwe werkgever Williams. De Australiër haalde in een interview bij de Italiaanse sportkrant Gazetta dello Sport uit naar zijn voormalige teamgenootje bij Jaguar, Antonio Pizzonia.

Antonio Pizzonia kwam afgelopen jaar in het nieuws toen hij beweerde dat hij geen eerlijke kans kreeg bij het team van Jaguar en dat ze geen gelijke auto’s konden bouwen. Pizzonia moest na 11 races plaats maken bij het team voor Justin Wilson. Mark Webber ziet het duidelijk anders dan de Braziliaan.

“Hij weet dat hij heeft gelogen. Hij zegt dat zijn auto anders was dan die van mij? Het is allemaal bullshit. Maar als hij dat echt denkt, dan is hij gewoon een loser. De waarheid is dat Antonio snel was tijdens tests, maar niet kon schitteren tijdens de races. Dit jaar, toen hij het werk van Gene overnam in Ralf’s Williams, deed hij het goed, maar er rustte ook niet erg veel druk op zijn schouders en hij had niets te verliezen,” aldus Mark Webber.

Williams gaf Webber een waarschuwing nadat hij bevestigde dat hij de uitspraken daadwerklijk had gedaan.

Wellicht worden Webber en Pizzonia volgend jaar weer teamgenoten. Pizzonia en Heidfeld zijn in de race voor het overgebleven stoeltje.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading