Williams nestelt zich in problemen

Het Williams-team nestelt zich in de problemen, door de slechte prestaties van de afgelopen Grand Prix’. Het Britse team scoorde na de Australische Grand Prix nog maar zeven punten.

Nu het team fors is weggezakt, is het weer opklimmen naar de subtop erg moeilijk. Zelfs bijna onhaalbaar. De laatste tijd verzette men de mankracht naar de wagen voor 2009, en liet de huidige wagen voor verschiet.

Rosberg: “We hebben een verklaring voor onze prestaties. Ik had er mee te maken, maar heb de laatste tijd veel geleerd.”

“In de kwalificatie hebben we wat nieuws geprobeerd, en het pakte positief uit. Nu kan ik snellere tijden rijden.” vertelde Rosberg.

In 2006 zat Williams ook al in de problemen. Het jaar ervoor verliet BMW het team om die van het toenmalige Sauber op te kopen. Die problemen waren echter financieel, Williams moest toen al haar reserves gebruiken.

Volgend jaar kan zo’n ramp weer voorkomen. Elk team krijgt naar haar stand in de constructeurs geld uitgekeerd. Hoe lager je staat, hoe minder je krijgt. Het is onbekend of de huidige zevende positie slecht voor hun financiën zal zijn.

Loading