Williams stelt Nakajima aan als testcoureur

De 21-jarige Japanner Kazuki Nakajima is door Williams F1 aangesteld als testcoureur. Nakajima is de zoon van oud-Formule 1 coureur Satoru Nakajima die eind jaren ’80 en begin jaren ’90 voor Lotus en Tyrrell reed.

Williams heeft Nakajima aangesteld omdat hij een goede indruk maakte in de EuroF3 series. De Japanner rijdt daarvoor Manor Motorsport en won er dit jaar één race. Nakajima testte onlangs GP2 en maakte daar ook een goede indruk. Het team van Williams besloot Nakajima in haar simulator te laten testen. Dit beviel volgens het Britse team zo goed dat de coureur per direct als testcoureur is aangesteld.

“Nakajima heeft het potentieel Formule 1 coureur te worden”, aldus Frank Williams. “Hij heeft zijn talent al getoond in karting en lagere Formule klasse.”

Kazuki Nakajima maakt deel uit van het talentenprogramma van Toyota. Toyota is de nieuwe motorenleverancier van Williams. Op 10 november zal Nakajima tijdens een persconferentie in Tokio worden gepresenteerd. Meteen daarna zal de jonge Japanner beginnen met testen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading