“Williams wil onze motor niet” – Toyota

Toyota heeft vandaag bevestigt dat Williams officieel heeft laten weten dat het volgend jaar niet de Japanse krachtbron wil rijden.

Williams zou volgend jaar over willen stappen naar Renault of Cosworth motoren.

“We zijn blij met Williams maar ze willen onze motoren niet”, aldus Toyota F1 teambaas John Howett van Toyota. “Kijk als ze onze motor willen dan is hij nog steeds beschikbaar, maar ik denk er verschillende redenen zijn waarom ze hem niet willen.”

Toyota liet al eerder weten Williams niet aan het in 2010 doorlopende contract te houden. Volgens geruchten zouden er andere teams interesse hebben in de Toyota motor, vooral de nieuwe team die volgend jaar toetreden.

“Onze positie is simpel, wil Williams niet? Oke, even goede vrienden. Dan gaan we met andere mensen praten. We hebben meerdere teams die naar onze motor vragen. Sommige kunnen volgens mij niet eens van onze motor gebruik maken zonder contractbreuk te plegen.”

Naar verluidt zou USF1 het nieuwe team zijn dan contractbreuk wil plegen om met Toyota te kunnen rijden. USF1 heeft al een deal met Cosworth maar de Toyota motor zou gratis zijn voor het team terwijl voor Cosworth betaalt moet worden.

(pg)