Wilux en Minardi uit elkaar?

[photo1]Volgens De Telegraaf gaan Minardi en hoofdsponsor Wilux na dit weekeinde uit elkaar. Beide partijen zouden een verschil van mening hebben over de invulling van de sponsoring. Daarnaast zijn de uitlatingen van Ruud Wildschut na de Grand-Prix van Engeland bij teambaas Paul Stoddart in het verkeerde keelgat geschoten.

Tijdens de Grand-Prix van Engeland verwijderde het Minardi team, uit respect voor de overleden teammanager John Walton, alle sponsorlogo’s van de bolides. Alle sponsoren stemden hiermee in, inclusief Eddie Jordan die de sponsorruimte van Wilux voor deze Grand-Prix kocht. Ruud Wildschut, die vanwege zaken niet aanwezig was, werd echter niets gevraagd. Na de Grand-Prix uitte de directeur dan ook zijn kritiek.

Zondag na de race op het circuit van Hockenheim zal de beëindiging van de samenwerking middels een persbericht officieel bekend worden gemaakt. Voor het kleine Minardi team is dit een grote strop, ze verliezen hiermee enkele miljoenen Euro’s aan het budget.

Update
Inmiddels heeft Ruud Wildschut laten weten dat er inderdaad een verschil van mening is. Teambaas Paul Stoddart en Wildschut gaan echter opnieuw met elkaar praten, beide mannen hopen het eens te worden. Een beëindiging van de sponsoring willen beide partijen echter niet uitsluiten.

Wilux directeur Wildschut zegt op Verstappen.nl dat hij vermoedt dat Minardi een grotere hoofdsponsor die meer geld op tafel wil leggen aan de haak kan slaan. Daarom zouden de Italianen zo snel mogelijk van Wilux af willen, Paul Stoddart en het Minardi ontkennen dit echter.

Loading