F1 Nieuws

Woerts: 'F1-rechten worden voor vijf jaar verkocht, in plaats van drie'

Woerts: 'F1-rechten worden voor vijf jaar verkocht, in plaats van drie'

15 april - 22:38
28

Er is nog altijd niet duidelijk wie de Formule 1 vanaf 2025 de komende jaren mag uitzenden, maar Chris Woerts kwam maandagavond in de uitzending van Vandaag Inside wel met een andere update op de proppen. De sportmarketeer meldt dat de FOM de uitzendrechten voor de komende vijf jaar wil slijten, daar waar er eerst over drie jaar werd gesproken.

"Het is duidelijk geworden dat het om een vijfjarig contract gaat en niet om een driejarig contract", vertelt Woerts in de talkshow. "Het is heel grappig dat het zo lang duurt, Ziggo weet nog van niks, Viaplay weet nog van niks. Voor 50 miljoen per jaar, moet je toch een bankgarantie neerleggen van 250 miljoen. Dat doet niet iedere bank, dat is gewoon heel lastig."

De nieuwe rechtenhouder moet naar verluidt om en nabij de 50 miljoen euro per jaar aftikken om de hoogste bieder te worden. Wie van de twee partijen er met de tv-rechten aan de haal gaat, is nog niet duidelijk. En zowel Ziggo als Viaplay is er dus volgens Woerts niet van op de hoogte dat er misschien niet 150 miljoen, maar zelfs 250 miljoen afgetikt moet worden. Mocht die info kloppen, is dat opmerkelijk te noemen.

In een eerder stadium liet Woerts, misschien wel de bekendste sportmarketeer van ons land, al eens vallen dat het zeer waarschijnlijk is dat Viaplay de uitzendrechten behoudt. Maandagavond zei hij daar niks over.

Neemt Ziggo 'wraak' op Viaplay?

Viaplay heeft sinds anderhalve week - dankzij de samenwerking met SBS9 - een eigen televisiezender, waarop de van oorsprong Scandinavische streamingdienst onder andere samenvattingen en soms al dan niet vertraagde uitzendingen van de Formule 1 aanbiedt. Deze zender wordt door alle providers in het goedkoopste tv-abonnement doorgegeven. Alleen Ziggo weigert dat vooralsnog te doen. Lees er hier meer over.