F1 Nieuws

Optimistisch Mercedes heeft het gat met Red Bull Racing gehalveerd

Optimistisch Mercedes heeft het gat met Red Bull Racing gehalveerd

6 april - 12:19
5

Hoewel een zevende en negende positie niet geweldig lijken voor het team van Mercedes, vindt teambaas Toto Wolff dat zijn team het meer dan prima heeft gedaan. De Oostenrijker kijkt samen met Andrew Shovlin vooruit op de Grand Prix van Japan.

“Het hoofdresultaat van P7 en P9 is niet geweldig. Het positieve is dat we niet al te ver van de tweede rij afzitten, slechts een tiende of zo. En dat op een circuit dat vorig jaar een van de slechtste, zo niet het slechtste, was,” aldus Wolff. Die eerst de race in Japan zou overslaan, maar toch het besluit had genomen om te komen.

Wolff vindt dat Mercedes een goede stap heeft gezet met de auto: “Iedereen doet zijn uiterste best om meer te begrijpen van de W15 en hoe we kunnen voortbouwen op het platform dat we hebben. Het is daarom bemoedigend om vooruitgang te zien.”

Kleine vooruitgang Mercedes

Andrew Shovlin, Trackside Engineering Director van het team, hoopt dat de auto in Japan consequenter en beter bestuurbaar wordt: “Het ziet er naar uit dat we in dat opzicht wat vooruitgang hebben geboekt. We zouden natuurlijk een stuk gelukkiger zijn als we een tiende sneller waren geweest. Dat zou ons een aantal plaatsen hoger op de grid hebben gezet. De realiteit op dit moment is echter dat we aan de verkeerde kant van de groep auto's zitten die dicht bij elkaar staan. We moeten meer prestaties zien te vinden,” zegt de 50-jarige engineer.

Ondanks dat ziet hij ook dat het team een aantal stappen heeft in de juiste richting heeft  gemaakt en hoopt op een spannende race: “We hebben onze achterstand op de pole position van vorig jaar gehalveerd. Dat is bemoedigend. Door de rode vlag en de regen van gisteren hebben we te weinig gegevens over de lange runs, maar dit is een race waarin je vooruit kunt komen als je een goed tempo hebt. We willen het beste halen uit de auto die we hebben, onze strategie goed uitvoeren en hopelijk hoger eindigen dan waar we nu starten.”