F1 Nieuws

Wolff roept wereldkampioen alvast uit: 'Niemand haalt Max meer in'

Wolff roept wereldkampioen alvast uit: 'Niemand haalt Max meer in'

7 april - 12:02
24

Toto Wolff denkt dat Max Verstappen nu al uitgeroepen kan worden tot de kampioen van dit jaar. Dit zegt hij na de race in Japan. Ook vindt hij dat Mercedes zich uit moet dagen en stelt een duidelijk doel voor dit seizoen.

Of Toto Wolff vindt dat Max Verstappen een terechte winnaar is? Daar laat de Oostenrijker geen gras over groeien: “Degene die op kop ligt, is de terechte winnaar.” 

Hij denkt dan ook dat niemand Verstappen nog in gaat halen dit jaar: “Niemand kan Max dit jaar nog inhalen. Hoe hij rijdt, en de auto, is gewoon spectaculair. Je kunt zien hoe hij met de banden omgaat. En eigenlijk gaat het dit seizoen om ‘the best of the rest’. Dat is de strijd die we voeren. Hopelijk kunnen we de McLaren en de Ferrari's inhalen en vechten voor P2.”

Mercedes moet zichzelf pushen

Wolff, die zijn Mercedes al sinds Brazilië ‘22 niet meer als winnaar uit de strijd heeft zien komen, vindt dat zijn team zichzelf moet gaan uitdagen: “Ik weet niet hoe de race voor jullie was om naar te kijken. Ik kijk alleen naar onze auto's dus ik heb nooit een goed beeld van wat er daarnaast gebeurt. Maar ik denk dat het behoorlijk dicht bij elkaar zit tussen de tijden van P2 en P3, en P3 en P8. Met dat in het achterhoofd zal er wat actie zijn en moeten we onszelf pushen om een betere show neer te zetten en ze uiteindelijk uit te dagen.”