F1 Nieuws

Wolff zag Mercedes sneller worden na 'afschuwelijke' stint: 'Veel beter'

Wolff zag Mercedes sneller worden na 'afschuwelijke' stint: 'Veel beter'

7 april - 10:46
9

De resultaten voor Mercedes van de Grand Prix van Japan zijn niet waar ze op gehoopt hadden. George Russell kwam niet verder dan P7, en Lewis Hamilton eindigde op P9 op Suzuka in Japan. Mercedes-teambaas Toto Wolff reageert na de race op de ietwat teleurstellende zondag van zijn team.

Mercedes-teambaas Wolff na de race in Japan

Teambaas Toto Wolff sprak met F1TV na de race van zondag op het iconische circuit van Suzuka en hij vertelde dat de resultaten van vandaag werden gehinderd door een 'afschuwelijke' eerste stint. "We moeten analyseren waarom dat is, want de tweede en derde stints waren erg goed. Dat is het positieve dat we meenemen uit de race."

Toch kan Wolff niet zeggen dat hij ontevreden is. "We streefden naar één stop. En toen kwamen we erachter dat dat niet mogelijk was. We hebben waarschijnlijk te veel van de banden gevraagd. Maar op het moment dat we weer wat sneller waren met dezelfde stintlengtes als de anderen, waren we competitief."

Aanknopingspunten voor Wolff en Mercedes

Ondanks dat de resultaten nog niet overweldigend zijn, ziet Wolff wel aanknopingspunten met de verbetering van de W15, de wagen waar Hamilton en Russell in rijden. "Het was absoluut veel beter, en er zijn veel meer gegevens die in ons voordeel wijzen, ook al zie je dat niet terug in het resultaat. Ik kan niet wachten om te gaan racen in Shanghai. We moeten het weekend gewoon beter beginnen."

Mercedes staat na de Grand Prix van Japan op de vierde plek in het kampioenschap van de constructeurs. Met 34 punten heeft Mercedes een achterstand van 35 punten op McLaren, dat derde staat. Ferrari staat op de tweede plek met 120 punten en Red Bull nog altijd aan kop met 141 punten.