F1 Nieuws

Wolff gelooft niet dat Newey de problemen van Mercedes kan oplossen

Wolff gelooft niet dat Newey de problemen van Mercedes kan oplossen

5 mei - 16:39
8

Adrian Newey is in Miami voor het laatst op het circuit namens Red Bull Racing. Hij gaat zich volledig wijden aan het hypercar-project van de Oostenrijkers. De volgende stap van de Brit is nog niet bekend, al wordt hij meermaals gelinkt aan Ferrari.

Toto Wolff is ook geïnteresseerd in de ingenieur, zo vertelt hij tegenover Sky Deutschland: “Je moet nooit zeggen dat hij geen niet welkom is bij Mercedes. Hij is een ongelooflijke ingenieur,” legt Wolff uit. Hiermee opent hij een deur voor de Brit, zoals hij ook met Verstappen heeft gedaan. Echter schat hij de kansen laag in: “Maar op dit moment zou zelfs de grootste tovenaar waarschijnlijk moeite hebben om de problemen bij ons op te lossen.”

Struikelende reus dat Mercedes heet

Mercedes is niet meer het Mercedes dat het een paar jaar geleden was, tot grote onvreugde van iedereen in en rondom het team. Het team staat vierde in het constructeursklassement en wist al sinds de race in Brazilië in 2022 geen race meer te winnen. Een struikelende reus die maar niet omhoog weet te komen. De twee coureurs beginnen de Grand Prix van Miami op de zevende en achtste plek en hopen de weg naar boven te vinden.