Wordt het Lewis of Max?

Met nog zeven Grand Prix te gaan wordt het spannender dan ooit. Wordt het Lewis Hamilton in de Mercedes die zijn achtste titel pakt of gaat Max Verstappen in de Red Bull zijn eerste wereldtitel pakken. Vele verwachten dat het gevecht zal doorgaan tot de laatste Grand Prix in Abu Dhabi.

Spektakel verzekerd, Red Bull en Mercedes doen bijna niets voor elkaar onder. Voor het eerst in jaren hebben we weer een echte titelstrijd.

Wie denk jij dat er gaat winnen? Er bestaat een website met een mooi overzicht met promotiecodes waarmee je een goede weddenschap kan afsluiten. Ga je voor Max Verstappen of Lewis Hamilton?

Voor Honda zou de winst van Max Verstappen extra speciaal zijn. Na jarenlang ploeteren bij McLaren is er nu eindelijk succes. Honda verlaat de sport aan het einde van het jaar, volgend jaar wordt de motoren ontwikkeling bevroren en zal Red Bull met naamloze Honda motoren rijden die het in eigen beheer neemt.

Voor Max Verstappen is natuurlijk de vraag of Red Bull, als het volgend jaar zelf de motoren runt, nog steeds zo competitief is. Max Verstappen heeft vanaf zijn debuut in 2015 op deze kans gewacht, een auto waarmee hij voor de wereldtitel kan vechten. Hij heeft dit seizoen al laten zien dat hij het kan.

Voor Lewis Hamilton beginnen langzaam de jaren te tellen. Maar een achtste wereldtitel heeft hij meer wereldtitel dan ieder andere Formule 1 coureur. Nu deelt hij het record van zeven wereldtitels samen met Michael Schumacher. Eerder pakte Hamilton al het record van de meeste Pole Positions en meeste Grand Prix overwinningen. Met de wereldtitel zal Hamilton dus de allergrootste coureur aller tijden in de Formule 1 worden.

Hamilton verlengde onlangs zijn contract en blijkt ook minimaal de komende twee jaar voor Mercedes in de Formule 1 rijden. Wel krijgt hij vanaf volgend jaar een ander teamgenoot, George Russell zal overkomen van Mercedes. Valtterri Bottas vertrekt naar Alfa Romeo. Zal Hamilton volgend jaar nog steeds zo dominant zijn? Russell wordt over het algemeen door de expert hoger aangeslagen dan Bottas. Zo pakte Russell dit jaar in de kwalificatie van de Grand Prix van België de tweede plek. Deze sensationele tweede plek was de volgende dag, omdat door de regen geen race werd verreden, een heleboel punten waard omdat de uitslag van de kwalificatie ook de uitslag van de race werd. Zo kan het verkeren, de Formule 1 blijft altijd verrassen!

Loading