Wurz naar Honda

[photo1]Alexander Wurz is door Honda F1 aangetrokken als test – en reservecoureur. De Oostenrijker was vorig jaar Grand-Prix coureur voor Williams, voor de laatste race in Brazilië werd Wurz echter vervangen door Kazuki Nakajima.

Wurz reed in het verleden 69 Grand-Prix maar maakte vooral kilometers als testcoureur bij McLaren en Williams. Van Wurz is algemeen bekend dat hij uitstekende feedback kan leveren aan de engineers. Op 22 januari zal Wurz voor het eerst achter het stuur kruipen van de Honda R107, dit zal gebeuren op het circuit van Valencia.

“Ik ben blij deel uit te maken van het Honda team”, aldus Alexander Wurz. “Mijn vorige drie werkgevers zijn allen wereldkampioen geweest, ik hoop bij Honda ook te kunnen bijdragen aan een wereldtitel. Het is een voorrecht te mogen gaan werken met een van de beste mensen in de Formule 1, Ross Brawn. Rubens Barrichello en Jenson Button ken ik al erg goed, dus dat gaat zeker een succesvolle samenwerking worden. Ik richt me nu volledig op de test in Valencia, ik kan niet wachten weer achter het stuur te kruipen.”

Loading