Yoong wil geld van Minardi

[photo1]Alex Yoong, die vorig jaar voor Minardi reed, wil geld zien van zijn voormalige werkgever. Yoong heeft nog altijd 250.000 euro salaris tegoed van het Italiaans/ Engelse team.

Teambaas Paul Stoddart wil pas betalen als de sponsoren van Yoong hebben betaald. Yoong nam sponsorgeld mee naar Minardi, echter enkele van zijn sponsoren kwamen nooit met geld over de brug. Stoddart heeft nu een rechtszaak aangespannen om het resterende bedrag aan sponsorgeld te krijgen.

“In het contract staat dat mijn salaris niet afhankelijk is van die sponsoren”, zo verteld een teleurgestelde Yoong. “Ik heb Grand-Prix gereden voor Minardi en daarvoor zou ik betaald worden. Minardi krijgt nog 400.000 euro van een van mijn voormalige sponsoren, Paul Stoddart vertelde me tijdens de Grand-Prix van Maleisië dat Minardi niet genoeg geld had om na de Grand-Prix van Brazilië nog deel te nemen aan de resterende races.”

“Paul Stoddart vertelde mij en mijn vader dat we beter konden zorgen dat die sponsor Minardi betaalde, anders was het onwaarschijnlijk dat we nog ooit geld van Minardi zouden zien. Nu na de Grand-Prix van Canada heeft Minardi meer geld gekregen van enkele sponsors, er is daar nu genoeg geld, het lijkt me wel zo fair dat Stoddart me nu eindelijk eens betaald. Ik zou het geld al een half jaar geleden krijgen, sinds die tijd ben ik steeds rekeningen blijven sturen naar Minardi.”

Yoong heeft het geld overigens hard nodig, de Maleisiër reed vier races in het Amerikaanse CART kampioenschap, daar haalde hij in zijn eerste race punten. Yoong moest echter noodgedwongen stoppen met CART, het geld was op.

Nadat Yoong bij Minardi aan de kant werd gezet verlieten zijn meeste sponsoren hem, nu kan Yoong enkel werkloos toekijken.