Zachte banden krijgen witte stip

Bridgestone, van dit seizoen de enige bandenleverancier in de Formule 1, is met de FIA overeengekomen dat alle zachte banden zullen worden gemerkt met een witte stip. Dankzij de witte stip zullen de zachte banden en de harde banden herkenbaar worden.

Vanaf dit seizoen krijgen de coureurs tijdens het weekend de beschikking over twee type banden, een harde en een zachte. De FIA zou graag zien dat de fans deze banden zouden kunnen herkennen. Aanvankelijk had de FIA het idee om de banden een kleurtje te geven.

Voor Bridgestone was dit idee echter niet bespreekbaar. Bridgestone levert namelijk door het seizoen heen diverse type banden die tijdens de diverse Grand-Prix wisselend als hard of zacht worden gebruikt. Een band die in Australië als zachte band wordt gebruikt kan in Brazilië bijvoorbeeld de harde band zijn.

Het kleuren van de banden zou voor Bridgestone logistieke problemen met zich meebrengen. De FIA en Bridgestone hebben nu een compromis gesloten, tijdens alle Grand-Prix zal er op de wang van de zachte banden ter plekke een witte stip worden aangebracht.

De FIA hoopt de Formule 1 met de witte stip duidelijker te maken voor de fans.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading