Zet Jaguar de R3 aan de kant?

[photo1]Volgens diverse Britse media zou Jaguar zijn nieuwe chassis de R3 al af willen schrijven. Jaguar zou in Maleisië met de bolide van vorig seizoen willen starten.

Eddie Irvine behaalde afgelopen weekend nog wel 3 WK-punten met de Jaguar R3. In de kwalificatie echter stond het team als 19e en 20e op de grid. Eddie Irvine en Pedro De La Rosa vonden beide dat de bolide zeer moeilijk te besturen was.

Het team zou nu besloten hebben om de Jaguar R3 af te schrijven en met de Jaguar R2 te starten. De bolide van vorig seizoen zou zelfs sneller zijn als de nieuwe bolide. Op de fabriek in Milton Keyes zou dan in de tussentijd een geheel nieuwe bolide worden gebouwd.

Teambaas Niki Lauda ontkent de geruchten niet. “We zijn er nog niet uit” aldus de Oostenrijker. “Ik ben blij dat de bolide gifinished is, de betrouwbaarheid is goed. Dat is dan ook het enige positieve wat ik kan bedenken. We hadden veel geluk in Melbourne maar daar houdt het dan ook bij op”.

Het is dus vooralsnog onbekend of Jaguar met de R2 of de R3 vsn start gaat. Het is echter inmiddels duidelijk geworden dat de R3 die Jaguar succes moest brengen een mislukking is.

Loading