F1 Nieuws

Zet McLaren met updates grote stap naar Red Bull? Teambaas Stella reageert!

Zet McLaren met updates grote stap naar Red Bull? Teambaas Stella reageert!

30 april - 19:00
1

Vorig seizoen wist McLaren een enorme sprong te maken midden in het jaar. Het team streed in één keer mee om podia, waar dat aan het begin van het seizoen absoluut niet het geval was. In Miami komt de Britse renstal ook met upgrades. Teambaas Andrea Stella denkt dat deze upgrades merkbaar zullen zijn.

Het was een verrassing toen McLaren tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië ineens presteerde. Tijdens de kwalificatie zetten Lando Norris en Oscar Piastri hun auto’s nog op de tweede en de derde plek. Norris wist deze startpositie uiteindelijk om te zetten in een plek op het podium. Zijn teamgenoot kreeg dit niet voor elkaar.

Maakt McLaren opnieuw een grote stap?

De rest van het jaar bleef McLaren ook sterk, met regelmatig podia. Dit seizoen stond de Britse renstal nog maar in twee races op het podium. Stella denkt niet dat de upgrades de huidige vorm zo significant zullen veranderen: “De upgrade is niet zo groot als de twee die we vorig jaar in Oostenrijk en Singapore introduceerden, maar het zou een redelijke stap moeten zijn. De upgrade zou merkbaar moeten zijn.” 

Stella vervolgt: “Ik kan niet veel meer zeggen dan dat, omdat we anders praten over getallen die ik vertrouwelijk wil houden. Maar laten we zeggen: de upgrade is waarschijnlijk niet zo groot als Oostenrijk en Singapore, maar merkbaar. Als alles overeenkomt met de verwachtingen, met bijvoorbeeld de windtunnelcijfers en de computersimulatie, is het nog steeds onduidelijk wat de prestaties zullen zijn. Er kunnen ondanks alle dat die we hebben alsnog verrassingen voorkomen.