Zlobin en Montagny testen voor KL Minardi

[photo1]Onder een zonnige Spaanse hemel begon KL Minardi vandaag aan haar tweedaagse testsessie op het circuit van Barcelona. Het Italiaanse team heeft 2 PS01 chassis meegenomen om de testsessie succesvol te kunnen voltooien.

De Russische testcoureur Sergey Zlobin mocht vandaag de aftrap doen. Fransman Franck Montagny mocht ook in actie komen, het ging erom om beide coureurs te laten leren. Zlobin om hem tot volwaardig Formule 1 coureur op te leiden, en Montagny omdat deze de test tegoed had omdat hij het Formule Nissan 2001 kampioenschap won. Morgen test Zlobin opnieuw, dan gaat hij elektronische software en hardware testen voor de bolide van volgend jaar, de constructie van de Minardi PS03 verloopt voorspoedig op de Minardi fabriek in Italië.

“Ik ben vandaag voor het eerst in Valencia, het was wat moeilijk om de baan te leren kennen” aldus Sergey Zlobin. “Ik heb een maand niet gereden, dus ik moest ook het gevoel krijgen met de Minardi PS01. Ik heb de telemetrie uitdraai bekeken en ik snap alles nu veel beter. Vanavond neem ik samen met de monteurs de informatie door die we vandaag hebben verzameld, ik weet zeker dat ik morgen dan beter voor de dag kom. Het leerproces is lang en moeilijk, maar de resultaten zullen hopelijk spoedig tevoorschijn komen.”

Franck Montagny
“Allereerst wil ik Minardi bedanken voor de kans die ze me hebben gegeven om in een Formule 1 bolide te kunnen rijden. Ik heb deze test gekregen omdat ik in 2001 het Formule Nissan kampioenschap heb gewonnen. Ik keek er erg naar uit om in de Minardi PS01 te rijden, ik denk dat het vandaag goed is gegaan. Ik ben iets te groot voor de bolide, daardoor voelde ik me in het begin niet erg comfortabel in de bolide. Maar toen we begonnen was ik al gewend! Het is een fantastische ervaring en ik heb er zeker van genoten. Ik vlieg vannacht naar Brazilië waar ik aan de laatste vier races van het Nissan kampioenschap ga deelnemen, dan ga ik weer naar Europa en ga ik nog meer Formule 1 rijden.”
[photo2]
Gaincarlo Minardi
“We hadden een goede dag zonder technische problemen. Het was een goed debuut voor Montagny, en over Zlobin, hij word steeds beter. Hij moet nog steeds veel leren, maar hij heeft de wil en een fantastisch talent”.

Loading