F1 Nieuws

‘Zonder Mercedes had de carrière van Hamilton er heel anders uitgezien’

‘Zonder Mercedes had de carrière van Hamilton er heel anders uitgezien’

3 april - 21:00
25

Viermaal pakte Sebastian Vettel de wereldtitel in de Formule 1, 53 keer kwam hij als eerste over de finishlijn tijdens een Grand Prix. Dat het ‘slechts’ bij deze aantallen bleef, kwam veelal door Mercedes. Of beter gezegd, zevenvoudig kampioen Lewis Hamilton. De Brit was jarenlang de belangrijkste rivaal van Vettel, die na zijn periode bij Red Bull Racing een soortgelijk succes met Ferrari niet kon evenaren. Hamilton gaat volgend seizoen proberen wat Vettel nooit lukte: met Ferrari de wereldtitel veroveren.

Het gaat de grote vraag zijn hoeveel Hamilton met Ferrari kan bereiken, zeker als de huidige dominantie van Red Bull zich voortzet? “Overal waar je heengaat, draait het om het team”, zegt Vettel over de kansen van Hamilton op zijn achtste titel. “Ik denk dat dit een teamsport is, en ik denk dat iemand als Lewis dat keer op keer heeft gezegd en het team om hem heen heeft bedankt.”

“Ik denk dat zonder Mercedes de carrière van Lewis anders zou zijn geweest. Ook die van mij. Maar zo gaat het. Ik heb nergens spijt van. Maar ja, ik denk dat de tijd het zal leren [of Hamilton succesvol gaat zijn met Ferrari]”, stelt Vettel.

Vettel begrijpt enthousiasme Hamilton

Dit seizoen rijdt Hamilton nog voor Mercedes, een team dat in een mindere periode zit. Ondertussen lijkt Ferrari steeds sterker te worden. Vettel begrijpt dat Hamilton uitkijkt naar zijn nieuwe uitdaging. “Ik denk dat hij er veel zin in heeft, dat is het belangrijkste. Het was uiteindelijk zijn beslissing en hij nam die voor zichzelf, dus veel succes gewenst. Ik ken het team bij Ferrari, en voor ons, voor de buitenwacht, is de maatstaf natuurlijk of je succesvol bent of niet. Maar de echte maatstaf is of Lewis gelukkig is of niet.”