Zonta snelste op nat Jerez

[photo1]Vandaag werd er wederom getest op het circuit van Jerez. Speciaal voor Michelin werd het circuit werd onder water gezet om de regenbanden te testen. Ricardo Zonta wist de snelste tijd van de dag neer te zetten, ondanks dat hij niet de gehele dag in actie kwam. De testrijder van Toyota was ruim zeven tienden van een seconde sneller dan Jenson Button in de BAR. De dag van Button verliep niet vlekkeloos, de Brit had in de ochtend last van een olielek.

[photo2]Ook verliep de dag niet vlekkeloos voor Michelin. Tijdens het natspuiten van het circuit kwam de truck van Michelin in de grindbak terecht en kwam er vervolgens niet meer uit. Enkele sleepwagens en kranen kwamen eraan te pas, maar deze konden de truck niet uit de grindbak krijgen omdat deze vol zat met water. Uiteindelijk werd er besloten om de truck leeg te laten lopen. Hierdoor kwamen de grindbak en een deel van het circuit onder water te staan. Door dit voorval konden de coureurs ruim twee uur lang niet de baan op.

Morgen zal alleen Ricardo Zonta in actie komen op het circuit van Jerez de la Frontera. Toyota zal achter gesloten deuren gaan testen.

Testsessie Jerez dag 5
1. R. Zonta – Toyota – 1:29.330
2. J. Button – BAR – 1:30.051

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading