F1 Nieuws

Zoveel te hard reed Hamilton door de pitstraat in Miami

Zoveel te hard reed Hamilton door de pitstraat in Miami

4 mei - 19:47
5

Lewis Hamilton kreeg voor een snelheidsovertreding in de pitstraat een tijdstraf van twintig seconden. Het document van de FIA gaf na afloop van de race meer duidelijkheid de ernst van Hamiltons overtreding.

Hamilton eindigde de sprintrace in Miami na een zwaarbevochten duel met Kevin Magnussen en Yuki Tsunoda op de achtste plek. De laatste plek die recht geeft op punten was Hamilton echter snel weer kwijt. Na de race maakte de stewards namelijk bekend dat Hamilton een tijdstraf van twintig seconden had gekregen voor het overschrijden van de snelheidslimiet in de pits.

Waarom Hamilton een straf kreeg

Uit het document van de FIA, dat na de race werd gedeeld, blijkt dat Hamilton 90,7 km/h uur door de pitstraat reed. De snelheidslimiet voor de pitstraat ligt in Miami op 80 km/h. Hamilton ging dus ruim tien kilometer per uur te snel door de pits. Daarvoor krijgt Hamilton een Drive Through penalty, zoals het sportieve reglement voorschrijft bij een snelheidsovertreding tussen de 6 en 15 km/h.

Omdat de straf niet tijdens de race kon worden voldaan door Hamilton, werd de Drive Through omgezet in een straf van twintig seconden. Hierdoor viel Hamilton terug naar de zestiende plaats en ging het laatste punt alsnog naar Yuki Tsunoda.