Zsolt Baumgarter bereidt zich voor op Hockenheim

[photo1]De Hongaar Zsolt Baumgartner lijkt klaar te zijn om aanstaande vrijdag in de Jordan EJ13 te testen. Baumgartner mag dan tijdens de Formule 1 testsessie op Hockenheim naast Fisichella en Firman de derde Jordan besturen.

Gisteren nam Baumgartner al plaats in de Jordan EJ13, de 22-jarige Hongaar reed enkele ronden op het circuit van Silverstone. Dit ging zonder problemen, Baumgartner legde 48 probleemloze kilometers af.

“Ik ben erg blij dat ik mijn eerste echt kans krijg om serieus in een Formule 1 bolide te rijden”, aldus Zsolt Baumgartner. “Vorig jaar reed in de Jordan EJ12, maar toen mocht ik slechts 3 ronden in het voorprogramma rijden. Ik hoop dat ik goed zal presteren, ik wil er op Hockenheim alles uithalen. Ik ken het circuit, ik reed hier vorig jaar ook al Formule 3000, mijn favoriete stuk is het stadion stuk.”

Baumgartner rijdt momenteel in het Formule 3000 kampioenschap bij Coloni Motorsport. De Hongaar staat momenteel als 13e in het Formule 3000 kampioenschap, vorig jaar eindigde hij als 6e. Baumgartner is overigens de eerste Hongaar die tijdens een officiële Grand-Prix in een Formule 1 bolide in actie komt.

Loading