“Zuid-Korea gaat door” – Bernie Ecclestone

Volgens Bernie Ecclestone zal de Grand-Prix van Zuid-Korea over twee weken gewoon plaats vinden. Eerder uitte de Formule 1 -tycoon nog zijn twijfels over het plaats vinden van de Grand-Prix.

“Er waren wat problemen maar de Koreanen hebben de laatste weken wonderen verricht”, aldus Ecclestone. “Het gaat door, einde discussie. Ik ben ervan overtuigd dat de race een succes zal worden.”

Het circuit van Yeongam, 400 kilometer onder de hoofdstad Seoul,zal maanden geïnspecteerd worden door de FIA. Volgens Ecclestone zal Zuid-Korea de inspectie doorstaan:
“Ze gaan die inspectie halen. De race zal een succes worden, ik zal er zijn, en de wereld zal toekijken.”

In de Formule 1 – wereld hebben sceptici wel hun bedenkingen. Zo zou het circuit in the middle of nowhere liggen en zou goede infrastructuur ontbreken. Er zijn dan ook twijfels of het circuit van Yeongam wel een publiekstrekker zal worden.

(pg)

Update:
De organisatie van het circuit stuurde ons zojuist twee foto’s van vandaag. De organisatie wil hiermee aantonen dat het circuit helemaal klaar is. Zoals op de foto te zien is het asfalt inmiddels helemaal klaar.

Loading