GP Monaco: Alonso wint voor Hamilton

McLaren was vandaag oppermachtig in Monaco. Fernando Alonso won voor Lewis Hamilton. Nummer drie Felipe Massa volgde op ruim een minuut.

De start verliep zonder problemen. Alonso behield de leiding met Hamilton in zijn kielzog. Beide McLaren coureurs slaan al snel een gat. Dan al wordt duidelijk dat McLaren vandaag niet te verslaan is, de andere coureurs kunnen simpel weg niet volgen.

Liuzzi parkeert zijn auto al snel in de vangrail terwijl Christijan Albers Ralf Schumacher in de Toyota voorbij steekt. Het slecht nieuwe voor de Nederlander is echter dat hij het tempo van zijn teamgenoot Adrian Sutil opnieuw niet kan volgen.

Na de eerste serie pitstops veranderd er weinig. Mark Webber valt opnieuw met technische problemen. De versnellingsbak van de Red Bull RB3 begeeft het.

Na de tweede serie pitstops is het Hamilton die wat dichterbij Alonso komt. Een bedreiging kon Hamilton niet volgen. Duidelijk is dat Hamilton veel moeite moet doen om het tempo van zijn ervaren teamgenoot te volgen.

Sutil crasht in de vangrail. Albers valt enkele ronden later uit met technische problemen. De Nederlander ligt dan al op een kleurloze laatste plaats.

Wurz is het die na de pitstops verrasend als zevende rond rijdt. De Oostenrijker rijdt voor Raikkonen die sneller is. Passeren lukt Raikkonen echter niet.

Alonso wint voor Hamilton. Beide McLaren coureurs voeren hiermee samen de WK stand aan. De Grand-Prix in Monaco kan omschreven worden als één van de saaiste dit seizoen. Over 2 weken zal de volgende Grand-Prix plaats vinden in Canada. Voor de neutrale kijker is het hopen op een andere race.

1 F. Alonso McLaren 1:40:29.329
2 L. Hamilton McLaren + 4.095
3 F. Massa Ferrari + 1:09.114
4 G. Fisichella Renault + 1 ronde
5 R. Kubica BMW + 1 ronde
6 N. Heidfeld BMW + 1 ronde
7 A. Wurz Williams + 1 ronde
8 K. Räikkönen Ferrari + 1 ronde
9 S. Speed Scuderia Toro Rosso + 1 ronde
10 R. Barrichello Honda + 1 ronde
11 J. Button Honda + 1 ronde
12 N. Rosberg Williams + 1 ronden
13 H. Kovalainen Renault + 1 ronden
14 D. Coulthard Red Bull + 2 ronden
15 J. Trulli Toyota + 2 ronden
16 R. Schumacher Toyota + 2 ronden
17 T. Sato Super Aguri + 2 ronden
18 A. Davidson Super Aguri + 2 ronden

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading