Lewis Hamilton wint in Singapore

McLaren-coureur Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Singapore op zijn naam geschreven. De Brit kwam als na een enerverende race als eerste over de finish voor Toyota-coureur Timo Glock en Renault-coureur Fernando Alonso. Kampioensleider Jenson Button, die gisteren nog een barslechte kwalificatie had, finishte ook in de punten en liep slechts 1 puntje schade op aan Vettel.

Bij de start gebeurde er verassend genoeg vrij weinig. Er werd wel links en rechts om de posities gevochten maar dit leidde niet tot incidenten. Renault-coureur Romain Grosjean kon al na drie ronden zijn wagen aan de kant zetten met remproblemen.

De top drie, Hamilton, Rosberg en Vettel reden ondertussen flink door sloeg een hiermee een flinke goed op de rest. Echter gaat het bij de eerste pitstop fout voor Rosberg. Bij het uitrijden van de pits reed de Williams-coureur over de witte lijn, wat hem op een drive through-penalty kwam te staan. Echter kwam de safety car naar buiten na een crash tussen Heidfeld en Sutil. Hierdoor kon Rosberg pas de drive through-penalty doen nadat het veld de safety car weer naar binnen reed. Hierdoor viel de Duitser terug naar de veertiende plaats.

Bij de tweede pitstop serries ging het fout voor Vettel. De Red Bull-coureur reed te snel door de pitstraat en kon ook rekenen op een drive through-penalty, dit terwijl hij inmiddels op de tweede plaats lag. Het betekende dat Hamilton rustig naar de finish kon gaan tijden, gevolgd door Glock en Alonso.

Dan was er nog een moment voor Mark Webber, en misschien wel het moment van de kampioenschap. Webber schoot door falende remmen van de baan, en was hiermee uitgeschakeld. Hierdoor kunnen we Webber afschrijven voor het kampioenschap.

Kopzorgen voor teambaas Horner omdat ook Vettel met slechte remmen reed, maar hij zal toch aan de finish komen. Dat kunnen we niet zeggen van beide Toro Rosso-coureurs. Zij werden beide naar binnengehaald wegens remproblemen.

Hamilton sluit zijn weekend af met een overwinning, zijn tweede dit seizoen. Glock reed keurig naar een tweede plek en Alonso naar een derde plek, hetgeen wat Renault momenteel goed kan gebruiken. Vettel reed zich alnog naar een vierde plaats, gevolgd door Button, Barrichello, Kovalainen en Kubica. Vooral Button moet uitermate tevreden zijn na zijn slechte kwalificatie dag. De Brit verliest maar 1 puntje op Vettel, hetgeen waar de Brit zich niet druk over zal maken.

Volgende week staat de volgende race alweer op de agenda. Dan gaan we naar het vernieuwde Suzuka in Japan waar Button theoretische gezien kampioen kan worden.

1. L. Hamilton McLaren 1u56:06.337
2. T. Glock Toyota + 9.634
3. F. Alonso Renault + 16.624
4. S. Vettel Red Bull Racing + 20.261
5. J. Button Brawn GP + 30.015
6. R. Barrichello Brawn GP + 31.858
7. H. Kovalainen McLaren + 36.157
8. R. Kubica BMW Sauber + 55.054
9. K. Nakajima Williams + 56.054
10. K. Räikkönen Ferrari + 58.892
11. N. Rosberg Williams + 59.777
12. J. Trulli Toyota + 1:13.009
13. G. Fisichella Ferrari + 1:19.890
14. V. Liuzzi Force India + 1:33.502

Uitvallers
15. J. Alguersuari Toro Rosso remproblemen
16. S. Buemi Toro Rosso remproblemen
17. M. Webber Red Bull Racing crash
18. A. Sutil Force India crash
19. N. Heidfeld BMW Sauber crash
20. R. Grosjean Renault remproblemen

(RvR)

Loading