“Lotus binnen 3 jaar in top 5” – Tony Fernandes

Lotus eigenaar en AirAsia topman Tony Fernandes heeft ambitieuze doelstellingen, de Maleisiër wil zijn team Lotus binnen 3 jaar in de top 5 hebben.

“Als Lotus na drie jaar nog steeds achteraan rijdt dan ben ik mijn tijd aan het verkwanselen”, aldus Fernandes. “In Melbourne zag ik al vooruitgang en dat moeten we door zetten. Binnen 3 jaar doorstoten naar de top 5 moet mogelijk zijn.”

“Natuurlijk zijn er mensen die niet in ons geloven maar dat deden ze bij AirAsia ook niet. Toen we begonnen nam niemand ons serieus, nu horen we tot de toonaangevende luchtvaartmaatschappijen van Azië en Oceanië.”

Fernandes combineert de activiteiten bij zijn Formule 1 – team overigens met zijn bedrijf AirAsia. AirAsia is op dit moment over de hele wereld razendsnel aan het groeien.
“Beide bedrijven vragen natuurlijk veel van mijn tijd. Niemand kan twee bedrijven tegelijkertijd besturen, ik zet vooral de goede mensen op de juiste plaats. Ik kan dan veel delegeren en de belangrijkste beslissingen zelf nemen, bovendien houdt ik dan het overzicht.”

(pg)

Loading