Internationale media keihard over Schumacher

Michael Schumacher is opnieuw het slachtoffer van kritiek in de internationale media. Na vier tegenvallende races, zijn de verwachtingen wereldwijd flink getemperd.

Het Duitse blad Auto Motor und Sport stelde dat de race in China waarschijnlijk het slechtste weekend was in de loopbaan van de zevenvoudig wereldkampioen.

Een voormalige stalgenoot bij Ferrari, wiens naam niet werd genoemd, was nog harder: “Na het pak slag dat hij zondag heeft gekregen, in omstandigheden waarin de oude Schumacher zou uitblinken, denk ik niet dat hij ooit terugkomt op zijn oude niveau.”

En de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport stelde een simpele vraag over Schumacher’s rentree: “Waarom heeft hij het gedaan?”

Tuttosport, ook uit Italië, omschreef Schumacher als “een schaduw van zijn oude zelf” terwijl de Corriere dello Sport het had over “een oude leeuw die wordt aangevallen door een groep jonge en hongerige beesten”.

De Guardian uit Engeland betwijfelt of Schumacher het seizoen zal afmaken: “Zoals het er nu uit ziet, zou het geen verrassing zijn als hij er van te voren uitstapt met zoveel waarde als hij kan redden.”

(JR)

Loading